3 Mayıs 2015 Pazar

Bana 1 saatini ayırır mısın?

Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulur.  Çocuk hemen atılarak: "Baba! bir saatte ne kadar para kazanıyorsun?" diye sorar.

Gün boyunca olur olmaz insanlarla ve işlerle uğraşan yorgun baba sinirli bir şekilde:

"Boş versene sen bunları" diye oğluna çıkışır. Fakat oğlunun:

"Baba lütfen ama, bu çok önemli!" diye ısrar etmesi üzerine oğlunu başından savabilme ümidiyle "20 TL olması lazım" diye kestirip atar.

Bunun üzerine çocuk; "Bana 5 TL lira borç verir misin baba?" diye sorar.

İyice sinirlenen baba; "Oğlum bak çok yorgunum ve şu an senin saçma oyunlarınla uğraşacak vaktim ve enerjim yok, tamam mı?" diyerek oğlunu tersler.

Üzülen çocuk sessizce odasına çekilip, kapısını kapatır. Bir saat sonra sakinleşmiş olan baba oğluna karşı yapmış olduğu hatayı anlayıp "belki de gerçekten o paraya ihtiyacı vardı" düşüncesiyle çocuğun odasına çıkar.

"Biraz önce o kadar sert olduğum için kusura bakma, ama çok yorgun bir gün geçirdim, beni anlayışla karşıla tamam mı? Gel, al bakalım 5 liranı..." der.

Çocuk sevinç içinde bağırarak; "Teşekkürler baba" der ve yastığının altından bir miktar para çıkarıp paraları saymaya başlar. Bunu gören baba;

"Madem bu kadar paran vardı, niye bir daha para istiyorsun?" diye sertçe çıkışır yeniden.

Çocuk, avucundaki tüm paraları paraları babasına uzatarak, mahçup bir sesle;

"Yeterince yoktu ama babacığım. İşte, al, tam 20 TL. Şimdi senden rica etsem bana bir saatini ayırırmısın?..."

Hayat çılgın hızıyla akmaya devam ederken, bizler oraya, buraya koştururken fark etmeden kaçırdığımız ne çok şey var, hiç düşündünüz mü? Nice dostlar, nice sevgiler,nice anlar...

Gelin, bu güzel hikaye bir vesile olsun, bu haftasonunu unuttuğunuz ya da zaman bulamadığınız o sevdiklerinize ayırın. Bırakın o anlar size hasret kaldığınız keyif ve mutluluğu yaşatsın…

Önerilen Popüler Yazılar