HAKKINDA



Geniş Bilgi: 

Ufuk Kılıç, çalışma yaşamına, alanlarında lider bilişim teknolojileri şirketlerinde başta yazılım geliştirme, servis yönetimi, internet ve intranet uygulamaları ile B2C-B2B elektronik ticaret sistemlerinin geliştirilmesi konusunda çalışmıştır. Şu an çalışmalarına ar-ge, inovasyon stratejileri, yazılım, mobil teknolojiler ve dijital dönüşüm stratejileri konusunda verdiği danışmanlık hizmetleri ile devam etmektedir.

Hem ülkenin hem de bilişim sektörünün ulusal ve uluslararası arenada kalkınmasına yönelik çalışmalarını ortak bir payda da buluşturarak, girişimcisi ve fikir önderi olduğu Bilişim Ajansı adlı sektörel ve toplumsal kalkınma hareketi ve ortak akıl platformunun kurucu başkanlığını sürdürmektedir. Türkiye'nin bilişimle kalkınmasına ve bilgi toplumu olmasına katkı sağlamak üzere toplumsal, sektörel ve sosyal çalışmalar yapmaktadır.

Dünyanın önde gelen yazılım şirketi, Microsoft tarafından tüm dünya ülkelerinde başlatılan Microsoft Student Partners programının 2004 ve 2008 yıllarını kapsayan sürecinde yer almış ve bu program kapsamında uluslararası bilişim teknolojileri organizasyonu olan Imagine Cup’ın Türkiye program liderliğini yürütmüştür. Bu programlar kapsamında yazılım projeleri teknik çözümleri ve organizasyonun Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye dahil bu bölgelerin koordinasyonunu sağlayarak, başta mühendislik topluluklarına ve akademik yazılım geliştiricilere katkılarda bulundu.

Hedef bilgi toplumu vizyonu ile Türkiye Bilişim Derneği gibi ülkenin önde gelen bilişim sivil toplum kuruluşu ile birlikte çalışmalar içerisinde bulundu. Bu çalışmalarda en etkin rolü gençlik çalışma grubu başkanlıkları yaparak, ülke genelinde gençler arası teknolojiyi etkin kullanma amacı ile yenilikçi projeler üretmiş ve bilişimle kalkınmada toplumsal proje modelleri oluşturmuştur.

Ufuk Kılıç, Türkiye’nin bilgi toplumu seviyesine kavuşması için vizyonunu vurguladığı ve geleceğe yön veren çalışmalarını bilgi toplumunun gereksinimlerine yanıt verebilecek çözümler sunarak, yeni bilgi ve iletişim teknolojilerinin kamu’da, özel sektörde ve siyasette etkin kullanımı ile toplumsal ve sosyal anlamda bir değer üretmek için bu alanlarda yoğunlaştırmaktadır. İş yaşamının yanında, ulusal bazda düzenlenen bir çok özel sektör, kamu ve akademik organizasyonlarda teknoloji, dijital dönüşüm, kalkınma stratejisi, inovasyon, girişimcilik, mobil gelecek gibi konuları kapsayan seminer ve konferanslarda konuşmacı olarak yer almaktadır. 

Teknoloji yönetimi, inovasyon, ar-ge ve teknoloji politikaları ilgi alanında olan Kılıç, bölgesel inovasyon stratejileri, üniversite-sanayi işbirliği, sanayi teknolojik yetenek geliştirme odaklı pek çok projenin tasarlanmasında ve yürütülmesinde görev yaptı.

Bilim, teknoloji, gelecek, dünya tarihi, politika, dünya ve türk edebiyatı gibi konuları temel alan yayınları okumak ve bu alanlarda araştırmalar yapmak ilgi alanları içerisindedir.

Başarının, başaracağım diyene ait olduğu prensibini benimsemiş olan Kılıç, Türkiye bilişim sektörünün ulusal ve uluslararası alan da daha yüksek bir katma değer kazanması ve Türkiye’nin bilgi toplumu olması yönündeki çalışmalarını sürdürmektedir.

Önerilen Popüler Yazılar