8 Mart 2019 Cuma

Otomotiv Sektörünün Değişen Çehresi: Elektrikli Araçlar

Endüstri 4.0 ile hayatımıza giren dijital dönüşüm fırtınası, otomobil endüstrisini de etkilemeye ve hızla değiştirmeye çoktan başladı. Yeni neslin benimsediği bireye ve çevreye saygılı yeni yaşam trendi ile birlikte gelen değişimler, rekabet avantajı sağlamak isteyen şirketlerin değişime uyum sağlayan, yenilikçi ve çevre duyarlılıkları olan markalar üretmesini zorunlu hale getiriyor. Çevre duyarlılıkları olan, internete bağlanan, akıllı nesnelerin kullanıldığı, yenilikçi otomobil endüstrisi, üretimde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yenilenemez enerji kaynaklarının kullanımının popülaritesini yitirmeye başladığı günümüzde, elektrikli araba üretimi ve kullanımı gün geçtikçe daha çok insanın dikkatini çekiyor. Bu trendi görüp harekete geçen şirketlerden biri ise e.GO Mobile AG. Şirket, ürettiği elektrikli arabalar ile, doğayı ve bireyi ön planda tutan bir gelecek kurma niyetinde.


e.GO Mobile AG, 2015 yılında Prof. Dr. Günther Schuh tarafından elektrikli araç üreticisi olarak kuruldu. Kuruluşundan bugüne, RWTH Aachen kampüsünde görev alan 300 çalışan, yalnızca öncü bir proje olan StreetScooter projesinden faydalanmakla kalmıyor, aynı zamanda 300 farklı teknoloji şirketinin bulunduğu kampüsün eşsiz network ağını ve araştırma olanaklarını da kullanıyor. E. GO Mobile bünyesinde çalışan çevik ekipler, kısa mesafeli trafik için kullanılması tasarlanan çeşitli, uygun maliyetli ve müşteri odaklı elektrikli araçlar üzerine çalışıyorlar. E. GO Mobile AG, seri üretime geçmek amacıyla, endüstriyel ortaklarıyla birlikte bir araştırma ve tanıtım platformu olan Aachen Rothe Erde’de “Avrupa 4.0 Dönüşüm Merkezi” tesisini kurdu. Bununla birlikte şirket, e-mobilite hizmetleri için Robert Bosch GmbH ile kapsamlı bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Bosh GmbH, halihazırda 48 volt güç aktarım mekanizmasının tedarikçisi olmakla birlikte, “Bosch Araba Servisi” aracılığıyla hizmetlerini kıdemli olarak sunmakta. Şirketin yeni otomobili e.GO Life, kullanıcılarına sunduğu pratik sürüş deneyimini, daha önce emsali görülmemiş kullanış kolaylığı ile birleştiriyor. Yeni e.GO Life otomobil, şehir içi kullanımına uygun olacak şekilde dizayn edildi. Bununla birlikte otomobil, her kesimden müşterinin sahip olabileceği uygun fiyatlarla kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yeni e.GO Life, bir spor araba kadar çevik ve küçük bir aile arabası kadar da kullanışlı ve ekonomik.

Önerilen Popüler Yazılar