10 Kasım 2019 Pazar

2023 yolunda temel rehber Atatürk İlkeleri olmalıdır

Bugün 10 Kasım 2019... Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü. Onun çizdiği hedefler, mücadelesi ve halkına olan güveni her daim bize rehber olacaktır. Türk iş dünyası ve girişimciler olarak daha çok üretip daha fazla iş ve aş oluşturmaya, bu cennet vatanı bizlere emanet eden şehitlerimize layık olmaya söz verdik.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihler 10 Kasım 1938’i gösterdiğinde hayatını kaybetmişti. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik ve İnkılapçılık ilkelerinin mimarı Atatürk, 81. ölüm yıldönümünde yurdun dört bir tarafında anılıyor. 10 Kasım’a özel bir değerlendirmede bulunan Ufuk Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesi ve temel ilkelerinin önemine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 2023 yılı için çizilen hedeflere vurgu yapan Kılıç, bu süreçte Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerinin temel rehber edinilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi halkın iktidara dâhil olma tarihidir. “Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı siyasi ve hukuki dönüşüm, Türkiye vatandaşlarının siyasal yaşama katılması, insan haklarının kullanılması ve toplumsal hayattaki her türlü faaliyete derinden etki etmiştir. Bu bakımdan Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünü yaptığı devrimler çok önemlidir. En önemli unsur ise Cumhuriyet’in ta kendisidir. Cumhuriyet, halkın, iktidarın sahibi haline gelmesidir. Türkiye, Atatürk’ün açtığı yolda sağlam adımlarla ilerliyor. Atatürk İlke ve Devrimleri, tarihi bir dönemin hoş anıları şeklinde değil, 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye’nin temel rehberi olmalıdır.

ORTADOĞU TARİHİNDE BÜYÜK GELİŞİM
Türkiye’deki devrimlerin Ortadoğu tarihinde çok önemli bir yere sahip. Çünkü, “Türkiye’de Cumhuriyet ile beraber Hukuk Devrimi de yaşanmıştır. Ülkemiz, Hukuk Devrimi sayesinde Millet Meclisi’nde oluşturulan kanunlarla yönetilen bir devlete dönüşmüştür. Bu durum, Ortadoğu tarihi adına da çok önemli bir gelişmedir. Ayrıca insan hakları ve demokrasi bağlamında; kişi hak ve özgürlüklerine sahip çıkılması, kadın ve erkek eşitliğinin giderek daha sağlam temeller üzerine oturtulması ve ekonomik ilişkilerin daha düzenli olması da önemli kazanımlar arasında yer almaktadır.

“HER DEVLET BU İLKELERİ UYGULAMALIDIR”
Atatürk devrimlerinin ‘modern bir devlet ve o devletin vatandaşları’ tarafından her daim sahiplenecek nitelikte olduğunu belirten Kılıç, “Mustafa Kemal’in şahsında billurlaşmış olan cumhuriyet devrimleri olmuş ve bitmiş hadiseler değildir. Bu ilkeler, modern bir devletin ve onun vatandaşlarının her daim üstleneceği devrimlerdir. Dolayısıyla Mustafa Kemal’in önderliğinde ortaya çıkmış olan Cumhuriyet Devrimi’nin ilkeleri, eskimiş ve geride kalmış olamayacak tiptedir. Vatandaşına özgürlük vaat eden, onların demokratik katılımını isteyen ve insan haklarına saygı gösteren her devlet bu ilkeleri mutlaka uygulamalıdır.”

“Türkiye Cumhuriyeti inancını ve azmini hiçbir zaman yitirmeyen insanların ülkesidir. Birlik ve beraberliğini hiç bir şeyin bozamayacağı yüreklerin ülkesidir. Atatürk’ün bu anlamda ortaya koyduğu mücadele ve fikirleri bütün dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Bizler camia olarak diyoruz ki; onun ülkesinin girişimcisine olan güveni boşa çıkmayacaktır. Türk bilişim sektörü olarak ekonomimizi büyütme konusundaki kararlılığımızı yineliyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Tarihte eşi görülmeyen bir kararlılık ve azimle, ülkemizin istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin önderi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin kalbinde büyük bir şükran ve minnetle yaşayacaktır.”

Önerilen Popüler Yazılar