17 Ocak 2020 Cuma

ÇİN’in Yeni Teknoloji Merkezi "Unicorn Island"

ÇİN ekonomisi geleneksel endüstrilerden, internet ve teknoloji temelli organizasyonlara dönüşürken ülke şu anda unicorn şirketler olarak adlandırılan, bir milyar ABD Doları değerindeki dünyanın teknoloji start-up’larının üçte birine ev sahipliği yapıyor.

Sichuan eyaletinin başkenti Chengdu, dünyanın dizüstü bilgisayarlarının yarısı için bilgisayar çipleri sağlayan bir merkez haline geldi ve aynı zamanda önde gelen bir mobil bilgi işlem donanımı üreticisi. Yeni nesil bilgi teknolojileri, akıllı üretim, dijital eğlence ve yeni enerjiye odaklanan kentin güneyindeki Tianfu Yeni Bölgesi, Çin’in teknoloji ve araştırma sektörleri için ekolojik olarak sürdürülebilir bir kamusal, iş ve yerleşim merkezi olarak geliştiriliyor.

Tianfu Yeni Bölgesi’ndeki 67 hektarlık Unicorn Island master planı, Çin’in dijital ekonomisinin sürekli büyümesini destekleyerek Çinli ve uluslararası şirketler için yaşam ve çalışma ortamları yaratacak.

70.000 araştırmacı, ofis personeli, bölge sakinleri ve ziyaretçiler için karma kullanımlı bir master plan olan Unicorn Island, topluluğunun refahını artırmak için tasarlanmış. Tasarımında bölgenin tarihi doğal mühendislik projelerindeki prensiplerden etkilenilmiş.

2.300 yıl önce Chengdu’nun kuzeybatısında inşa edilen Min nehri üzerindeki Dujiangyan sulama sistemi 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı seçildi.

Unicorn Island’ın merkezi meydanını ve metro istasyonunu çevreleyen entegre bina kümeleri; dairesel master planı, adanın tamamına birkaç dakikalık yürüme veya bisiklet yolculuğu ile erişilmesini sağlıyor.

Xing Long Gölü’nü çevreleyen yeni park alanları, Unicorn Island doğal su yönetim sistemlerini içerecek ve yaşayacaklara, işçilere ve ziyaretçilere taze, yerel olarak yetiştirilen ürünler sunmak için kentsel tarım teknolojileri kullanılacak.

Önerilen Popüler Yazılar