4 Haziran 2014 Çarşamba

Büyük işler başarmak için sadece harekete geçmek yetmez!


Kristof Kolomb batıya doğru ilk yolulculuğuna 1492 yılında çıkar. Mürettabat oldukça tedirgindir. 

Bilinmeyen sulara açılmış, bilinmeyen bir hedefe yönelmişlerdir. Uçsuz bucaksız okyanıularda yolculuğun ne kadar süreceği de bilinmez. Kolomb mürettabatın tedirginliğini çok iyi anlar. Bu nedenle de onların endişelerini gidermek ve moralini yüksek tutmalarını sağlamak için sefer sürecinde 2 ayrı seyir defter tutar.

Yazdığı seyir defterlerinden biri aslında sahtedir. Bu sahte defterde, mesafeleri olduğundan daha kısa gösterir, hesaplamaları farklı yapar, böylece her denizcinin yaşayabileceği kaybolmuşluk korkusunun yaratacağı kaos vezorlu psikolojiyi önlemiş olur. Asıl seyir defterini ise gizli tutar, çünkü burada aslında yolculuğun ne kadar da uçsuz bucaksızlığa ve bilinmeze gittiği yazmaktadır. Sefer tamamlanıp da karaya geri döndüklerinde, Kolomb ilginç bir şey fark eder; sahte seyir defterine kaydettiği hesaplar gerçek seyir defterindeki hesaplara göre çok daha doğrudur.

“Büyük işler başarmak için sadece harekete geçmek yetmez. Ne yapmak istediğinizin rüyasını da görmeniz gerekir; sadece rüyasını görmek yetmez, rüyanın gerçekleşeceğine de inanmak gerekir” diyor 1921 Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi, Fransız Yazar; Anatole France.

Şartlar ve imkanlar ne kadar dar ve sıkıntılı gözükse de hayallerinizi hiç bir zaman köreltmeyin, tam tersi onları besleyin, onları sevin ve benimseyin ki onlar da size belki de fark edemediğiniz, hep aradığınız ama bir türlü bulamadığınız yolları, çözümleri göstersin.

Haydi, durmayın hemen bir defter alın kendinize, bu sizin seyir defteriniz olsun tıpkı Kolomb'un yaptığı gibi. Bırakın ulaşılmazları, olmazları, bilinmezleri bir kenara. Siz o defterinizde keşfetmek istediğiniz bütün kıyıları keşfedin, hayallerinize hayat verin. Seyir defterinizin satırlarında başlayacak yolculuklarınızı, hayatınızın sayfalarına geçirin.

Önerilen Popüler Yazılar