2 Kasım 2017 Perşembe

Ne ektiğine dikkat et, sofrana o gelecektir!

Hayatınızda aksi giden bazı şeyler varsa lütfen Avustralya'lı yazar Rhonda Byrne’ın şu sözlerine kulak verin;

“Bir satış görevlisine öfkelenmeniz ile birkaç saat sonra komşunuzdan köpeğinizin havlamasıyla ilgili bir şikayet telefonu almanız arasında bağ olabilir mi?

Ya peki öğle yemeğinde buluştuğunuz arkadaşınızla ortak bir arkadaşınızı çekiştirdikten sonra işyerinde önemli bir müşterinizle sorun yaşamanız arasında bir bağ var mıdır?

Sokakta yere bir şey düşüren bir insana yardım etmek için durmanız ile on dakika sonra market kapısının önünde park yeri bulmanız arasında bir ilgi olabilir mi?

Akşam çocuğunuzun ödevine seve seve yardım etmeniz ile ertesi gün kuyrukları ile ünlü işlem yapmanız gereken bir ofiste, gittiğinizde hiç kuyruk olmaması tesadüf müdür acaba?

Bir arkadaşınıza iyilik etmeniz ile aynı hafta patronunuzun size konser davetiyesi vermesi arasında bağ kurabilir misiniz?”

Ne alakası var bunların birbiri ile demeyin sakın. Sadece bir düşünün bakalım, iyilik yaptığınız, yardımcı olduğunuz anların hemen ardından benzer bir rüzgar sizinde hayatınızda esmedi mi?

“Çekim yasası” diyor Rhonda Byrne buna ama bize okullarda öğretilen çekim yasasından yani artı eksiyi, zıt kutuplar birbirini çekerden çok farklı bir yasa.

Yerküre içinde bu yasa böyle işlese de Byrne'ın bahsettiği evrensel boyutta başka bir çekim yasası. Bu yasaya göre sadece benzerler birbirini çeker yani gerek duygularınız, gerek yaptıklarınız ve gerekse düşüncelerinizle hayatınızın her anında verdiğinizi aynen geri alırsınız. Sevgi mi verdiniz birine, sevgi alırsınız aynen kocaman bir yürekten… Öfke mi dağıttınız etrafa, öfke biranda sarar etrafınızı büyük bir hışımla… Elinizi yardıma uzatırsınız bir bakarsanız bir başka el size yardım için uzanmış...

Eskilerin dediği gibi; “ne ekersek onu biçeriz” biz bir bağ kursak da kurmasak da. Seçim bizlerin...

Önerilen Popüler Yazılar